cronyohcrony(:

okay, disebabkan oleh ramai kwn2 aku buat post psl aku, biar aku yg buat pasal depa plak. haaa, okay, diorang ni smua kawan yang sama sama dgn aku tempuhi onak duri (cewaah,) kat satu tempat yang bernama MAKTAB RENDAH SAINS MARA, Batu Pahat, actly byk lagi kwn2 ak tp ak post yg ni dulu. insyaALLAH lau ada masa, ill post bout them later,

okay,kita start dgn yang ni(: haaa, nama dia siapa korang tau? NOR QAYYUM BIN AZMAN, dy ni SOUL BROTHER ak ,(ceh, sama mcm dlm blog dy) ala, lgpun da tade nama lain da, haaa. dy ni special skit. dy ni dgn sape2 pn dy bole bgaul, tp ak ingat lg, kitorang kenal sbb lukisan dy, gmbar pmpuan pkai beg sandang, HAHAHA:p 5 tahun knal dy ni, ala, mlaysia ni kecik jea(;

haaaa, lets move to the second person. MUHAIMIN BIN MOKHTAR. haaa, ak satu hmroom dgn dy sejak F1, tp lpas PMR, dy pindah pegi TGB, hoho, orang melaka ni. satu bnda yg ak suke kat dy ni, dy happening, relax jea, haaa, wanna share something funny, one day dulu ak g melaka jalan2 ngan bdak2 ni, then ak naik bas sorg nk g uma yum, tp SESAT!!!bas terlajak, so rumah dy la jd bumbung ak brtduh malam tu(:

okay yang ni pulak, classmate ak dalam 5Begonia, AZMI JAAFAR BIN ZAKARIA one word yg suitable untk describe dy ni ialah 'FUNNY', dy ni mmg kelakar lah, dalam kelas aku tu, lau dy kat dpn, msty smua gelak, HAHAHA, best kwn dgn dy. tp ak dpt knl dy cume 2 tahun, tahun ni bru aku rapat sbb tahun lps dy kelas lain,kelas aras bawah drpd f4 laen, huhu, JAPOO!!hahha, dy ni budak seni tau,jgn main2, berseni tuu(:


okay ini MUHAMMAD KHAIRULLAH BIN ZULKAFLI, or khaiyo cruz, hahhaa, dy ni kemaruk shylla amzah, alaaa, yg lagu dy PATAH SERIBU tu, 'patah seribu hatiku..bilaku kenangkan segala..~' haaa camtu laa baitbait lirik lagu tu huhu, dy ni roomate aku!!ada lagi sorg tapi japgilaa ak cite, kat bwh, hmmm dy ni selalu ingatkn aku slip, tp kdg2 slip peksa dy pn hilang jgk, huhu, dy salah sorg budak seni jgk(:

haaaa, nilah roomate aku lagi satu, ROOMATE SEKETIKA, HAHAHA, nama dy?? MOHAMMAD NUR AFHAM BIN SAMSUDDIN or dy suka gelar dirinya 'mr. snub nosed' haaa, dy ni mmg baik laa, penah satu malam tuh, ak lapar dan dy ada penyelesaiannya!!hahaha, kek coklat apollo yg warna kuning tu jd alas perut aku, hahaha, dia ni pn BUDAK SENI(: dia takde, sunyi bilik seni tu,huhu,

okay, jejaka sweater purple ni pulak, JUSTIN BIEBER?? bukanlaa, nama dia paling pendek, SHAFIQ BIN ISHAK, haa, pendek kan? dia ni aku suka sebab RAJIN, tabley tahan rajen dia, lau tade dia, ak rasa byk soalan SPM aku ta dapat jwb, tiap kali sblum waktu exam, dia jadi 'CIKGU SEBAYA' aku kat wakaf, dia ni baik dan suka senyum, bgus kn? haaa, nama panggilan dy 'DON'(:

life(:

perjalanan hidup aku masih JAUH,
hidup ni sangat BERLIKU, 
now im alone, tanpa GURU yang melonjakkan,
tanpa JADUAL yang ditetapkan,
apapun, i must face it, ALONE, and its NORMAL,
so, with, ALLAH'S WILLS insyALLAH everythings gonna be OKAY(: 

I have my own reasons:(

aku ada sebab aku buat camtu, ada sebab aku menyepi, ada sebab semua tu, ada sebab. let me keeps it myself,, perasaan aku bercampur baur,, marah, sedih, tenang, takut, no feeling!!! haih laa izzat oi, kau tau ap yang kau buat, ok?

mood:(-_-)

BELIEVE(:


Believe You
CAN 
and
 you're 
HALFWAY
there(:

bla bla bla,


really,really,really
FRUSTRATED!!!


there is nothing i can do):
BADMOOD GILER

Cornflakes!!!!

kawan2!! selamat hari raya yaa! huhu, (padahal ada lg brape hari puase) lalala, eh, nktau tak? untk raya tahun ni,, ak ada buat kuih raya ak!!! CORNFLAKES!!!! hahaha, cdap maa ak buaat,, sape ta rsa rugi seumur hidup tau, nk rase? datanglaa rumah,, hahaha, tp sape cpt dy dpt laa, so, datang laa ea. tp raya 1st cmpy 4th kot, tade kat umah, kat kmpung lgi time tuh, balik kepada kuih tadi, haa, tgoklaa hasilnya:)

    
1st; cmpur dgn madu, butter,

 then; masukkn dlm bekas kertas ni:)

 pastuu, masuk dlm oven for about 10 minute;
    
kuarkan lah pastu,haaa 

haaah, dah cyap pn(:

 tadaaa!!!


 *p/s; note ni tok someone y ckp aku copy dy,,
hehe, AKU BUAT DULU!!! lalala(:




jamuan kelas Add Math

hoyy,(: okaay, today nk mrepek psal?? teka laa,, hahaha, psal jamuan laa. tajuk pun da tlis jamuan kan, ni jamuan antara  2 kelas; antara kelas 5 BEGONIA and 5 IPOMEA, kitorang mkn dgn ckgu add math!! PUAN NORAINI SOLBI!!!! huhu, baik giler ckgu noraini. dgn suami dy, dhlaa pndi msk.. sdp giler. lauk ape?? SIAKAP 3 RASA, TOMYAM + ketam + udang(: nyum3. ada telur goreng, kuih muih, AIR SIRAP LAICI!!. hoho!!! besh gile!!! kitorang mkn mmg knyg gilerr laa, perut trus cm boncetskit mlm tuh. hahaha!!! tapi taklaa GEMOK cm sorg kwn aku tuh=,=' sape? tpya tauu!!HAHAHA,


enjoy:)











Thank you to Cikgu Noraini,, ejoy these moment a lot:)

PUASAA!!!!!!!!!

hahaha.today is the first day of fasting in RAMADHAN EL-MUBARAK!! fuh. first day kan? lapar giler. tp beselaa. puasa mmg laa lpar. hahaha. lau tak lapar bukan puasa. kan3? alaaa, tggl lg brpa jam je kot. tak lama. tp t dh nk balik mktb. mlm nati nk kena balik mktb. after isyak ak balik laa mktab. hadoi, ta beshnyerr. nk puasa sebulan kat uma,, then raya tros. bru lah best. hahaha!! btw, cuty ni 4 hari cm ta ckup laa. heeee~ tpe, t after SPM , berbulan-bulan aku cuty. hahahaha!!! lapaaaaaaaaaaaaaaaaarrrr~ HAUSLAAAAA!!!!! eh,puasa tbley mrungut. tukarlaa, knyg nyeeerrr.. hahaha. tak bermya lah nk berBLOG ni. stop dlu ea. nati aku tlis bnyk2 lg lau ada masa okaay.

~PENOFF~

earPHONE y menyusahkan

huwaaaa!!!ak bnci earphone ni!! sob3. hrga bkn main lagi, tp sound ta besh lgsung. earphone adik ak lagi kuat n sedap bunyinya. rm2 lg. adoi. dhlaa tbley test, tp ckp lau ada pape, dlm 8 hari boleh dtg balik n tkar. adoi, bnda tak rosak cmne nk tukar.isy. adoi.tpe,sume bnda ad hikmah. huh!


MOOD: TENSION darab 42 ): (

Sekali Lagi

aku minat gila filem ni. besh!!

SEKALILAGI cinta itu milik kita .

huhu. besh citer nii.haha.ape?ingat laki tabole tgok cite cinta ke?eh, biaulaa. haaa. cite ni ad miasara, chomell gilaa!! huuhuu. n storyline pn okay, besh. sweet .btw, cite ni, mase ak tgok trailer dy pn ak cm da ad keinginan nak tgok cite ni. okaylaa, not bad. lau rating 10, ak bg dlm 8. haaaa, okaay kn? tp ak cm lmbt gler tgok cite ni. padahal dh lama kuar kt panggung. hahaha. alah, lama ke, cepat ke, apa y dtonton kan sama je. haaa. kn?so, sape y blom tgok cite ni, tgok laa. bg ak besh, tatau laa bagi orang lain. hope ada lagi cite2 y mcm ni untuk masa akan datang:)


~PENOFF~

All About A.M.A

hahaha.akhirnya ada jgk wktu nk post blog bout one of my friend ni. nama dia amalina syahirah n she just want me to call her ama. dah lama da knl dy ni.since my first SUPER at mrsm KualaKlawang and she is one of the helpers there.


hoho.nilaa dia.hahaha.our first met mse dy F2 n aku F3.smpai skrg kwn lg tau.haaaa. act aq ta jngka boleh jmpa dy kt SUPER y kt muar tu.dlu mse jmpe dy. dy pkai spect n skrg da ta pkai. besh kwn dgn dy. n ktorg took part in the same event!!PING PONG!!!hahaha.sronok gile !!! besh3. dy ckp dlu aku tggi sama dgn dy. tp bila haritu jmpa dy ckp aku da tggi. hahaha. kelakar. act rse cm sme jer. lalala. so, here she is. AMALINA SYAHIRAH.huhu.

3 perkara aku suka tentang dy:

  • dy sgt sporting.bg aku laa.
  • second, dy supporting.
  • last,dy ni seorang kawan y baik n mmhami.

*p/s: psssst.ama,aku da puji kauu ni.haaa.nati blnja aku deh.lalala

ingatkan dah pnjg dah.tp dy suruh lg pnjg.hahaha.um.nk cite lagi bout dy?nk?? nk tulis ape? um,jp.haaa. tulistime first ktowg jmpe kat KK dlu.nk?mcmni. time tu aku teman kwn aku g usha gurl ni. lau tak silap aku time tu kt DEWAN SEMARAK. malam last. then ama ni gurl tu punye kwn. bile dorg jmpaa. aku ngn ama tatau nk wat apa. n ktowg pn tgur. dy tnya nama aku, n aku tnya nama dy. dy ta jwb tp dy tnjuk kt pas helpers y dy pkai. amalina syahirah. 'ooouh, nama dy amalina syahirah' aku ckp dlm hati. then ktorg borak2. ta bnyk pn. n start mlm tu laa ktowg knal. sampai skrg. and she is a good friend i ever had. like to be one of her friend. she is nice gurl. cute(maybe), hahaha.!! she is cute.yaa.

THE END!!!

Today My Life Begin - Bruno Mars

i’ve been working hard so long
seems like pain has been my only friend
my fragile heart’s been done so wrong
i wondered if i’d ever heal again

ohh just like all the seasons 
never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)

i will break these chains that bind me, 
happiness will find me
leave the past behind me,
 today my life begins

a whole new world is waiting
 it’s mine for the taking
i know i can make it,
 today my life begins

yesterday has come and gone
and i’ve learn how to leave it where it is
and i see that i was wrong
for ever doubting i could win


ohh just like all the seasons 
never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)


i will break these chains that bind me, 
happiness will find me
leave the past behind me,
 today my life begins

a whole new world is waiting
 it’s mine for the taking
i know i can make it,
 today my life begins

life’s to short to have regrets
so i’m learning now to leave it in the past 
and try to forget
only have one life to live
so you better make the best of it


Writing a Post

haaaaa!!!dh lama sgt ta tulis post kt blog ni.adoooi.result exam da kuar.tp resultnyaa mcm tpuu3 je.pelik3. mrkh mcm lain3 je.pointer?3 pointer tp mcm pelik.seriously.hmmm.ekh,esok mawu keluar g MELAKA!!! wohooo. ta sbr.ta pna3 pgy ruma yumyum.hope dpt jgk smpy kt uma dy esok.haaa.act bru bgon tdo ni.hadoooi.lmbtnyee. smlm tdo lmbt.um.nothing to say this afternoon.gtg.daaaa.

Hooii!!!!!

woohoo!!! baru balik rumah.seronok rasa.wah.macam dah 3 tahun tak balik.rumah dah lain skit.huhu.rasa macam prntau,blajar luar negara.biasa duduk dalam salji,kat ruma rasa panas pulak.berlagak laa pulak. fuh.malam ni myb nak pagi out jap.bp walk.huhui.act tde idea nk post apa.tape,cuty ni insyallah akan lebih bnyk mluangkan masa dgn blog ni. thnx for supporting me yaa!!

going back to college!!!

hahaha!!!akhirnya tiba waktu pulang ke maktab.sirih pulang ke gagang.izzat pulang ke sekolah.kacang pulang ke kulit.mmc3 laaa.huhu3.um,hope khadiran manusia ini ke maktab disenangi orang lain.yaaa,im just an ordinary people.i've nothing special.haaaa,ingat!!!MAWU SPM LAAAARRH!!!!kena sedar.da msuk bulan MARCH da.haaa.mmg takutlaaa.ayoookk!!!!btw,walaupun ta ske sgt balik mktb,tp dlm hati ni masih ada kesiuman dan ksedaran yang kita kene blajar untuk masa depan yang lebih terjamin.t bila da terjamin,bole bantu keluarga.bole hantar keluarga pergi haji terutamanya mak ayah n atuk dan nenek belah ayah.ta salah kalau nk tolong diorang. bole balas jasa mak n ayah.haaaaa.sbagai ibu bapa,mesti diorang nk tngok anak2 diorang berjaya.even anak dia ni kdg2 malas,tp sbagai anak,sape yang taknak tngok mak ayah happy,snyum memanjang.sronok taw.haaa, sape yang bace post kali ni,hope sgt2 korang sume doakan kejayaan kawan korang sorang ni.'mak,abah,doakan ijat berjya dunia akhirat yee'  :)

OMG!!!

oh tidak!!da msuk SABTU!!!.means esok da kne balik mktab!!sob3.
tak seronok sungguh.peraturan?tiket?oh noooo!!!sob3.no cell phones are allowed,
no onlining,concentrate on study,lebih focus for SPM!!!!!!hopefully i can get excellent result.
pray for me okaaaay!!um,da pagi ni.tatau nk merepek ape lagi.dengan homework y ta cyap.
mmg ckgu2 bgga laa dapat student yg cmni.HAHAHAHAHA~

Happy Time Spend With Her

13th n 14th march.
what a great time going out with HER..she left me an unforgettable memories..i love her so much!!hey,you make me smile all the days!!until now,i still with my smile..remembering the time we spend together while others were at their home that time..even i felt very tired walking around from 10am to 5 pm!!!,but im happy with her..very happy..no one can be happier than us!!who have read my post,please pray for us..hope we will always be together what ever happen to us..thanxx for praying us..

Malacca!!!

HEY!!
what a GREAT moment in Malacca yesterday!!!
look this out
like(:


 rain had started

 great team!

 tired already

almost finish